Despre Theta Healing®

Scris de în 30 mai 2020

Despre ThetaHealing

Creată din experiența personală a fondatoarei, Vianna Stibal, în călătoria sa de auto-vindecare a piciorului diagnosticat cu cancer osos în 1995 și din dorința ei de a o împărtăși lumii din recunoștință pentru vindecarea ei, ThetaHealing® este o tehnică de vindecare energetică, certificată acum internațional și aplicată cu succes de către milioane de practicanți din peste 152 de țări.

Însemnând în engleză “Vindecător/Vindecare în Theta”, ThetaHealing® constă într-un set de tehnici meditative de inducere a undelor cerebrale cu frecvență Theta ce ne permit accesarea subconștientului în vederea regenerării întregului organism și a “reprogramării minții” în sensul înlocuirii credințelor, preconcepțiilor, tiparelor limitative cu virtuți, având ca fundament o filozofie spirituală ce împuternicește omul să-și manifeste plenar – fizic, mental, emoțional și spiritual – dreptul la bunăstare. Cum “Theta” derivă din alfabetele egiptean și grecesc în care, printre altele, înseamnă și “Suflet”, ThetaHealing® se poate traduce și ca “Vindecător/Vindecare al/a Sufletului în starea Theta”.

Theta” este o stare cerebrală de relaxare profundă, specifică somnului REM, în care undele cerebrale au o frecvență redusă de 4Hz -7Hz (cicluri pe secundă) comparativ cu celelalte stări mentale – Gamma (hiperactivitatea creierului specifică învățării, peste 40Hz), Beta (starea de conștiență a creierului, starea active pe care o avem în timpul zilei, 14Hz – 17Hz), Alpha (starea de relaxare înainte de a adormi și imediat după ce ne trezim, 7Hz – 14Hz). S-a dovedit că, fiind o stare a creierului în care receptivitatea, creativitatea, intuiția și inspirația ajung la cele mai înalte niveluri, iar subconștientul atinge punctul maxim de sugestibilitate, inducerea stării Theta face posibilă schimbarea instantanee a “realității” subconștientului (convingeri, judecăți, concepții, tipare etc.) spre binele suprem personal și al celor din jur. Din acest motiv, starea Theta este folosită în hipnoterapie și autohipnoză.

În mod natural, involuntar, aceste unde Theta apar în creierul nostru în starea de somn și visare și doar fugitiv, de ordinul secundelor sau chiar fracțiunilor de secundă, în starea de trezire. Accesarea și păstrarea în mod voit și conștient a acestei stări Theta se poate face prin practicarea meditației și a rugăciunii focalizate pe Creator. Și asta face practic ThetaHealing®. Induce starea Theta în timpul căreia accesăm subconștientul cu puterea lui uriașă și miraculoasă și ne conectăm la Sursa Creatoare a Tot ce Există – fie că o numim Dumnezeu, Iisus, Univers, Atoatecreator, Allah, Buddha, Shiva sau Marea Zeiță – a cărei energii există în fiecare dintre noi. Odată conectați la Creator, devenim practic conectați cu Sinele nostru divin și începem să ne percepem și înțelegem mai bine, prin adevăr, putând astfel identifica și transforma instantaneu, pe toate nivelurile, inclusiv în ADN, aspectele limitative în virtuți. Iar în timp, ne dezvoltăm și manifestăm preponderant abilitățile intuitive, cele nedistorsionate de preconcepții, prejudecăți, tipare limitative. Mai mult, conform ultimelor studii ale Institului ThinK din USA, tehnica ThetaHealing® operează în vindecare și cu undele cerebrale Delta (0.2 – 4Hz) specifice somnului cel mai profund, fără vise, în care corpul se vindecă și își resetează ceasurile interne.

Deja este confirmat științific faptul că orice simptom (boală) la nivelul corpului fizic este manifestarea în plan fizic a unor dezechilibre din planul mental, emotional, spiritual, dezechilibre generate în urma întreruperii conexiunii cu Sursa, cu Creatorul. Concret, stările de ne-bine, de boală își au rădăcina în convingeri, concepții, judecăți, emoții, sentimente care nu sunt în acord cu principiile și legile divine. În ThetaHealing® lucrăm cu toate aceste aspecte pentru a aduce vindecarea prin reconectarea la Sursă și alinierea gândurilor, emoțiilor și acțiunilor noastre la principiile și legile divine. Deși aparent cu toții avem credință, aceasta este dovedită practic doar atunci când găsim în noi voința și determinarea de schimbare, de transformare, animați de convingerea că vindecarea este posibilă, este la îndemâna noastră. Doar atunci apar rezultatele și miracolele. (“De aceea vă spun că orice lucru veți cere, când vă rugați să credeți că l-ați și primit și va fi al vostru.”, Marcu 11:24)

Pentru cei care o învațăm, Tehnica ThetaHealing® este un instrument simplu de auto-vindecare, pe care îl avem mereu la dispoziție. Practicând-o, devenim conștienți de puterea noastră interioară de auto-vindecare, de potențialul nostru de co-creator, dându-ne puterea de a ne recrea viața exact așa cum ne-o dorim. Este o investiție în starea noastră de bine și a celor dragi nouă.

 

Tehnica ThetaHealing® merge dincolo de orice religie, acceptându-le pe toate, fiind compatibilă cu oricare dintre sistemele de credință religioasă, scopul acesteia fiind de a ne aduce cât mai aproape de Creator, de Sursă. Este o metodă de antrenament pentru minte, corp și spirit care, prin tehnici meditative ce combină auto-sugestia, vizualizarea, rugăciunea, permite curățarea aspectelor limitative (credințe, preconcepții, tipare etc.) și înlocuirea acestora cu gânduri și trăiri pozitive, dezvoltând virtuți în tot ceea ce suntem și facem. Nu contravine medicinei convenționale sau niciunei alte metode de vindecare complementare, putând fi practicată în asociere cu oricare dintre acestea. Chiar dacă nu suntem încă siguri în ce credem, ThetaHealing® tot va funcționa!

De ce să învăț ThetaHealing, de ce să mă înscriu la cursuri de ThetaHealing?

Pentru că învățând și practicând tehnica ThetaHealing®, viața noastră se va schimba în bine într-un timp relativ scurt, cu rezultate profunde, pe termen lung, chiar pe viață. Aplicând-o, la alegerea noastră, tuturor aspectelor vieții noastre, ThetaHealing ne ajută să obținem și să păstrăm echilibrul nostru natural, pierdut din cauza unor factori externi sau interni.

Nu trebuie să fim bolnavi fizic ca să avem nevoie de vindecare. Simplul fapt că anumite aspecte ale vieții noastre nu funcționează așa cum ne dorim ne îndreptățește să căutăm calea de rezolvare, să căutăm cauzele aspectelor nefuncționale din viața noastră, lucrând asupra lor, transformându-le în virtuți.

Accesând în cca 30 de secunde starea cerebrală Theta, tehnica ThetaHealing® face posibile următoarele rezultate:

  1. Accesarea în mod regulat și controlat a unui nivel profund de relaxare care s-a dovedit că permite dezvoltarea unui mai bun control asupra stărilor de anxietate, stres și nevroze.
  2. Vindecarea accelerată a trupului și a minții ca urmare a stimulării sistemului imunitar prin creșterea activității undelor cerebrale Theta și eliberarea de endorfine. În starea cerebrală Theta capacitatea de vizualizare, de rezolvare a problemelor crește, organismul se regenerează.
  3. “Reprogramarea creierului” pentru manifestarea sănătății, armoniei, bucuriei, abundenței prin identificarea și eliminarea aspectelor limitative (credințe, preconcepții, tipare etc.) și înlocuirea acestora cu programe noi, care să susțină trăirea bunăstării plenare.
  4. Dizolvarea și eliminarea blocajelor emoționale, a resentimentelor și a fricii și instalarea de noi sentimente pozitive, devenind capabili să ne înțelegem mai bine emoțiile și totodată să ne simțim conectați emoțional cu ceilalți. Acest lucru se reflectă într-un nivel mai bun al sănătății.
  5. Creșterea puterii de concentrare (hyperfocus) și de învățare a unui volum mult mai mare de informații într-un timp mai scurt. Posibilă doar în starea Theta.
  6. Îmbunătățirea memoriei pe termen lung. Hipocampul, o parte a creierului implicată în procesarea memoriei și stocarea amintirilor, are un ritm normalizat al undelor Theta care trec prin această zonă. Terapeuții induc pacienții în această zonă pentru a putea accesa informații, resurse și amintiri care facilitează și accelerează vindecarea emoțională, psihică sau fizică a creierului.
  7. Sporirea intuiției prin amplificarea conexiunii cu Sinele ca urmare a accesării și menținerii undelor Theta, fiind astfel capabili să facem alegeri sănătoase cu privire la binele nostru cel mai înalt. De asemenea, undele Theta au fost asociate cu o conexiune spirituală profundă. Acestea oferă o conștiință spirituală sporită și o înțelegere profundă a fenomenelor sacre. De altfel, multe fenomene spirituale și psihice sunt experimentate în această stare.
  8. Curățarea, vindecare și protecția corpurilor fizic, emotional și spiritual în mod integrat și sinergic.
  9. Manifestarea abundenței divine nelimitate în viața noastră.

 

Filozofia ThetaHealing® este de a inspira și susține oamenii în trăirea unui stil de viață benefic și manifestarea unei bunăstări plenare materializate prin sănătate, armonie, bucurie, creativitate, abundență. Toate aceste deziderate au ca numitor comun TRĂIREA ÎN ACORD CU PRINCIPIILE ȘI LEGILE DIVINE, ThetaHealing® ghidându-ne spre această trăire prin reconectarea noastră la Creator, la Sursă.

“Dacă ar fi să înveți doar o singură tehnică energetică de vindecare, atunci să fie THETAHEALING®. Îți va schimba viața pentru totdeauna. Tehnica este atât de simplă! Este perfectă! Nu cere nimic de la tine și nici nu-ți cere să renunți la orice alte tehnici deja învățate. THETAHEALING® transcede dogma și merge dincolo de toate religiile, acceptându-le pe toate. Exact cum Christos a spus “toate aceste lucrări puteți face și mai mult”, în thetahealing veți învăța că nimic nu este imposibil dacă îndrăznești să crezi.” Nini Guerard, Acupuncturist)

Noi deținem cheile sănătății și vitalității corpurilor noastre, noi deținem cheile manifestării bunăstării plenare. De noi depinde să le folosim!

 

Cu experiența a 6 ani de practică și predare a tehnicii ThetaHealing®, cu entuziasmul și bucuria date de rezultatele profunde și imediate obținute personal, dar și în terapia cu peste 100 de persoane, cu recunoștință pentru binecuvântarea de a fi cunoscut și trăit ThetaHealing®, te aștept cu drag la cursuri ThetaHealing® organizate fizic în Ploiești și București, dar și online, devenindu-ți astfel accesibile în orice colț al Planetei te-ai afla.Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa email nu va fi afișată public. Câmpurile obligatorii sunt marcare cu *
Caută