Vindecarea mea începe din pântecul mamei
Mai mult dusi decat constienti de fluxul vietii, concepem copii. Asa fiecare dintre noi am fost odata “copil in pantecul mamei”. E posibil ca perioada pe care am petrecut-o in pantecul mamei sa fi fost una intr-o plina valtoare. Poate si pentru ca parintii nostrii nu au fost invatati cum sa-si tina o igiena a emotiilor si a gandurilor pe care le experimenteaza, chiar inainte de momentul conceptiei copiilor.
Alocand putin timp si atentie, putem sa ne intrebam macar mama ce isi aminteste de pe perioada sarcinii.
Cum era ea in acea perioada?
Cum se simtea?
Ce fel de trairi avea?
De exemplu:
Mama mi-a zis cu simplitate despre cateva luni bune in care nu putea manca. A pus acestea pe seama sarcinii. A avut momente de indoiala si deznadejde. In plus, exact in aceeasi perioada traia in casa socrilor, unde nu se simtea binevenita si nu putea vedea ca este acceptata si ca i se doreste prezenta. Mai locuiau acolo inca doi frati ai tatei. Fata de sotiile lor, chiar si in ziua de astazi, mai simte o competitie careia sa ii faca fata.
Aceasta este o poveste spusa constient, cu cata sinceritate si deschidere poate da dovada acel om in momentul in care primeste intrebarea. Este cu siguranta o perspectiva subiectiva, asupra careia s-a mai adaugat si amprenta trecerii timpului.
Se stie ca memoria umana este destul de volatila in ceea ce priveste evenimentele cu incarcatura emotionala.
Tinand seama si de aceste avertismente asupra gradului de adevar al celor intamplate, putem sa concluzionam ca perioada petrecuta de copil in pantecul mamei, a fost una tulburata, in care mama a avut emotii dense si ganduri toxice. Plus mama, impreuna cu copilul, au fost practic “bombardati” de gandurile si trairile de invidie, de competitie, de ura, de frica, de nesiguranta ale celorlalti oameni din mediul vital.
In perioada din pantec, copilul nu face distinctie dintre propriile trairi si trairile mamei. Orice chimie se genereaza in corpul mamei, orice hormoni sunt secretati in corpul mamei, trec automat in corpul micului om. Iar daca mama nu cunoaste igiena de a se curata pe ea insasi de emotii, ganduri negative, toxine si alte otravuri, asa cum a fost si cazul din exemplul nostru, copilul vine in existenta lui deja incarcat si ingreunat chiar incepand cu momentul nasterii. Se pot crea chiar obiceiuri care sa amprenteze felul de “a fi”. De exemplu, sa fie alterate nivelurile firesti de hormoni de stres si corpul sa functioneze ca un mod “firesc” la niveluri marite.
Exemplul nostru: daca mama traieste stres intens si corpul sau este o perioada de timp incarcat de hormoni de stres, fara ocazia de a se echilibra, atunci e posibil ca si in corpul copilului sa se impregneze nivelul marit de hormoni de stres. Insa pentru corpul nou creat, pentru copil, acest nivel nefiresc, marit, al hormonilor de stres, este perceput ca nivelul “normal”.
Si asa putem sa ne gasim intr-o situatie in care un copil nou nascut, aparent sanatos, are dificultati de a dormi, de a defeca si digera normal, are anumite glande hormonale supraexcitate si functionand la viteza intensa.
Pentru a vindeca astfel de dezechilibre cu care am intrat in viata aceasta si a ne regasi echilibrul atat fizic, cat si mental si emotional, in Theta Healing exista un exercitiu numit chiar “vindecarea copilului din pantec”. Este un exercitiu foarte profund si transformator.
El este adresat tocmai pentru a vindeca, in conectare cu energia creatiei, din lumina Atotcreatorului,
-traumele,
-toxinele,
-tiparele nocive,
-emotiile dense, pe care mi le-am insusit in perioada din pantec, pe seama experientelor si trairilor mamei mele si ale mediului vital in care am fost.
Vindecarea aceasta pot sa o cer pentru mine insumi sau poate fi ceruta de practician pentru clientul cu care lucreaza.
Ca orice lucru in Theta Healing el se face cu acceptul celui caruia ii e destinat.
Exercitiul se invata in cadrul cursului “Fundamentele Theta Healing“, modulul “Theta Healing Avansat“.
Rezultatele sale sunt foarte variate, are o putere foarte mare, si propriu-zis e greu ca cel care il cere sa vada cauzele produse de traumele din perioada din pantec. Rezultatele obtinute au fost diverse, si de multe ori surprinzatoare, am ramas mirati de implicatiile avute de aceste traume create in perioada din pantec.
Spre exemplu:
+ a fost observata imbunatatirea calitatii somnului
+ s-au vindecat afectiuni ale corpului fizic, ca afectiuni respiratorii sau la nivelul inimii si a sistemului circulator.
+ relatiile cu mama au fost transformate
+ s-au vindecat relatii de familie
+ oameni care nu isi mai vorbisera de ani au reluat legatura
+ persoana in cauza a capatat mai multa incredere in viata si s-a simtit mai sustinuta in mediul sau vital
+ oamenii au putut sa conceapa copii, dupa perioade de incercari fara succes.
Alte beneficii ale acestui exercitiu si bucuria de a il simti cu propria experienta, sunt prezentate in curs si in cartea “Theta Healing Avansat” de Vianna Stibal, doamna inspirata care a creat aceasta tehnica.