Exista si momente in care terapiile nu funcționează

Scris de în 14 iunie 2019

O perspectiva asupra vieții spune că fiecare dintre noi „Avem acces la vindecare in orice moment al vieții noastre”. Cu toate acestea, vedem în jurul nostru oamenii care parcurg drum lung, sinuos, si incert către această vindecare.

Dacă prima afirmație este reală, atunci ce anume face ca cea de-a doua afirmație să rămână în picioare?

De ce nu se vindecă oamenii?

 

Există în Creație o vibrație care conține vindecarea, adică soluția propriu zisă, claritatea în a accesa soluția, punerea ei în practică și să se întâmple cu adevărat, să se materializeze chiar pentru mine. Faptul că „accept că există” este în sine un mare progres. Am întâlnit oameni care erau chiar în apăsătorul spațiu al lui nici „ Nu cred că se poate” și, paradoxal, din acel spațiu ziceau ca sunt în căutarea soluției. Am aflat mai apoi că nu au găsit-o.

Apoi urmează acel spațiu în care „accept că o soluție există” și cu toate acestea încă nu sunt convins că merită să fac transformarea și trecerea de la starea de „boala” către starea de „sănătate”.

Premisa de la care pornim atunci când lucrăm o vindecare în Theta Healing® este că:

Orice trăiesc azi în viața mea are un rost, îmi aduce măcar un beneficiu

Ceea ce unii oameni consideră provocator:

„Ce beneficiu să am din boala aceasta? Doar vedeți cât sufăr?”

„La ce să îmi servească să mă simt captiv în acest loc și să nu văd cum să ies de aici?”

„Cum poate să îmi folosească să fiu într-o relație abuzivă?”

„Ce bine îmi face că sunt înconjurat de oameni care se urăsc?”

„Cum poate să îmi prindă bine să fiu o victimă?”

 

Și din punctul acesta începem să ne antrenăm mintea ca să reușească să vadă beneficiul, câștigurile pe care le-a adus în viața mea o situație pe care o catalogam ca:

Suferință,

Boală,

Durere,

Lipsă,

Pierdere…

Am educat mintea să vadă o situație într-un mod exclusiv: este rea și gata. Uitând astfel că pe lumea asta nu există nimic fundamental rău sau fundamental bun. Binele și răul sunt o pereche de nedezlipit care există împreună doar prin a fi puse alături și există în virtutea opoziției. Practic se definesc una pe alta.

Te invit să alegi o situație din viața ta, o situație pe care o consideri defavorabilă, și încurajează-te la o introspecție: „Ce am de câștigat din această situație?”

Sau

„Ce s-a întâmplat bun în viața mea de când s-a întâmplat asta?”

 

Iar dacă primul răspuns este: „Nu s-a întâmplat nimic bun…Doar am suferit…”

Mai întreabă-te în continuare. Aceasta este doar o perspectivă îngustă asupra realității pe care o trăiești, și cu cât reușești mai mult să lărgești perspectiva, cu atât îți faci mai ușor loc vindecării. Și sunt destui oameni care răspund întâi așa și chiar insistă când sunt întrebați din nou: „Nu, nimic bun…”

Mai apoi, pas cu pas, descoperă cum, chiar și pe această cale turbulentă, au reușit să își atingă ceea ce numim un beneficiu. Și acest beneficiu este tocmai motivul pentru care oamenii aleg să nu se vindece. Pentru ca oamenilor le plac atât de mult beneficiile pe care le-au câștigat, că nu sunt dispuși să renunțe la ele. Având în vedere chiar că beneficiile vin la schimb cu suferința. Și ce dacă?! Suntem așa de domesticiți și învățați cu starea „naturală” de suferință, încât nici nu mai credem că se poate și viață eliberată de suferință. Dacă suferința rămâne, măcar beneficiile pe care am reușit să le construiesc să fie și să simt că pot să le păstrez.

Aici este momentul în care un practician Theta Healing® dedicat, perseverent și bun cunoscător al tehnicii, poate să aducă omul în acel spațiu din care omul să vrea pentru el însuși vindecarea. Vindecare este un adevăr care există mereu. Vindecarea are loc atunci când omul permite să se producă în viața lui.  Intermitentă este doar permisiunea pe care omul o oferă vibrației iubitoare si AtotCreatoare pentru ca să vindece aceasta. Intermitentă este doar deschiderea omului pentru această schimbare de realitate pe care o numim vindecare.

Și practicianul Theta Healing® ajută clientul ca să dea la o parte orice opreliști și -a pus, orice convingere că nu merită sau că nu e în siguranță, orice legământ făcut vreodată de a salva lumea sau pe cineva.

Insist, doar atunci când clientul decide și afirmă conștient pentru sine: „Da, accept o vindecare!”

 

Printre cele mai apăsătoare și consumatoare perspective pe care le-am întâlnit la oamenii pe care i-am sprijinit, a fost nesiguranța că există o ieșire din situația curentă. Deznădejdea în care ajunge un om care se vede pus într-o situație, pe care nu știe că poate și știe cum să o schimbe, e o deznădejde imensă. Și cel mai mare sprijin pe care îl poate primi un om este susținerea pentru ca să creadă cu siguranță în sinea sa că există o soluție care îi e accesibilă chiar și lui.

 

Am scris despre acest blocaj în care intră oamenii și cum ajută Theta Healing® să avansăm dincolo de acest prag în articolul pe care te invit să îl citești:

„Cum decurge o sedinta de Theta Healing®?”

 

Articolul Exista si momente in care terapiile nu funcționează apare prima dată în Cursuri Theta.


Tagged as , , , , , , , , , , , , ,
Caută