6 trucuri pentru oamenii moderni, ocupați și totusi plictisiți, care așteaptă ziua de vineri…
As vrea sa impartasesc cu voi 6 trucuri pentru oamenii moderni, ocupati, si totusi plictisiti, care asteapta ziua de vineri…
Ati vrea sa aflati cum puteti sa va bucurati de o zi de marti, spre exemplu?
Am observat ca acesta este un obicei al unor oameni: incepand de luni dimineata si pana joi, principala lor activitate este:
“Astept ziua de vineri.”
Alaturi de aceasta preocupare isi mai fac loc cateva activitati de genul: merg la munca, merg la scoala, duc copii la scoala, duc copii la activitati, gatesc, fac aprovizionarea, merg la sala… Si cam atat…
Concluzia: “Zilele de luni pana joi sunt plictisitoare” apare destul de repede.
Cum spunem in Theta Healing: convingerile despre zilele saptamanii impartasite de mai multi oameni moderni, ocupati, dar totusi plictisiti sunt cum ca:
“Lunea e cea mai grea zi”
“Lunea nici iarba nu creste”
“In cursul saptamanii fac doar ce trebuie”
“Saptamana e pentru munca si nu pentru ceea ce imi doresc eu”
“Abia astept weekendul sa dorm”
“In weekend fac ceea ce imi place”
“Marti sunt trei ceasuri rele”
Personal am constatat ca toate acestea sunt doar convingeri, adica feluri in care ne-am invatat sa gandim si sa ne raportam la zilele saptamanii. Si daca la un moment dat am invatat asa, eu stiu ca exista si posibilitatea ca la un moment dat sa ma dezvat din a gandi astfel.
Realist vorbind, zilele saptamanii reprezinta 5 zile din 7. Sunt atat de multe ca sincer mi-am dorit sa le iau in seama, sa le traiesc, si sa incetez acest mod de a ma raporta la ele: “Astept sa treaca 5 zile ca sa pot trai 2”.
Vreau sa va povestesc aici 6 idei simple si concrete despre cum am ajuns sa ma bucur de toate zilele saptamanii.
1. Mi-am recunoscut plictiseala si am incetat sa mai fug de ea. M-am intrebat: “De ce e rau sa fii plictisita? De ce ai vrea sa schimbi acesta stare de plictiseala?” Am descoperit astfel o nevoie de a face mereu ceva. Practic eram valoroasa si simteam ca dadeam valoare vietii atunci cand faceam ceva si mereu ma provocam la altceva. Am invatat astfel ca exista valoare si in statornicie si in consecventa si in a fi zi de zi prezenta asa cum am promis in anumite locuri si momente. Am invatat sa apreciez statornicia si stabilitatea din viata mea.
2. Am facut o lista cu activitatile care se intampla sambata si duminica si care imi fac placere. Asa am ajuns la doua idei.
Una este sa fac anumite activitati in cursul saptamanii asa incat sa asigur timp, bani, energie pentru ca cele din weekend sa se poate intampla. Cum ar fi picnicul la padure de sambata. Cere mai mult timp, cere ca noi toti 4 sa avem timp disponibil, asa ca preferam sa facem picnic sambata. Iar pentru ca picnicul sa fie reusit, am mutat activitatile din acea sambata in cursul saptamanii, sau le-am amanat pe cele care au permis. Cealalta idee este ca pot sa iau o activitate care imi place si dureaza 1 sau 2 sau 3 ore si sa o fac in timpul saptamanii. Astfel si-a facut loc placerea, bucuria, relaxarea si intr-o banala zi de luni.
3. Imi place foarte mult masajul: pentru mine este o relaxare si contribuie la a imi mentine starea de sanatate. Ziua de masaj am ales sa fie luni seara, dupa munca. Astfel ziua de luni a devenit si o bucurie, si o zi de reincarcare si revigorare pentru toata saptamana.
4. Intalnirile cu prietenii: un pranz intr-o zi de lucru sau un ceai pe seara, sau o cina in oras, sau o cina acasa la care invitam prietenii. Am considerat acestea ca fiind posibile intr-o zi din cursul saptamanii. O seara dintr-o zi lucratoare, petrecuta relaxat, impreuna cu oameni dragi, si ziua respectiva a devenit mult mai prietenoasa. Chiar daca in cursul saptamanii cina dureaza 2 ore, iar intr-o zi de sambata am avut si pranzuri care au durat 6 ore
5. Am pus imaginatia la lucru si ne-am dat voie sa fim jucausi. Fiecare activitate, oricat de banala ar fi, are mii de feluri diferite in care poate fi facuta. Iar vietile noastre din prezent chiar, cred eu, ne permit diversitate. Sa luam simplul exemplu al cafelei de dimineata. Ea poate fi o cafea bauta luni in sufragerie, marti in pat, miercuri cu scortisoara, joi cu colegii la birou, vineri in metrou. Astfel devine alta cafea in fiecare zi, se transforma intr-o experienta, iar experientele nu mai sunt identice. Variind experientele, lasam mai putin loc plictiselii. De fapt permitem creativitatii noastre sa se exprime in cele mai banale si simple aspecte ale vietii, imbogatindu-le astfel.
6. Am intrebat membrii familiei noastre ce cred ei despre acest subiect:
Copilul a raspuns: “Citim o carte” (noi inca suntem la stadiul in care eu le citesc cu voce tare cartea). L-am intrebat daca pentru el aceasta face ca ziua sa fie speciala si sa merite. Mi-a zis ca “Da”. Am reflectat astfel prin ce metode simple, ieftine si accesibile considera ei copiii ca se poate face o zi “speciala“. Si m-a indemnat sa iau seama la pornirile mele de adult dornic sa ii duca in fel de fel de locuri, unul mai smecher decat altul.
Mai stiu eu ca pentru copil e speciala ziua de marti, pentru ca in aceasta zi pe canalul lui favorit se posteaza o noua emisiune. Si asteapta cu bucurie orice zi de marti. Asta mi-a dat mie de invatat ca pot si eu sa-mi pun intr-o zi de marti ceva ce imi place si ce ma bucura: pranzul cu un prieten, citesc din cartea mea preferata, vad serialul meu favorit…
Iar barbatul a raspuns ca: ” Atat timp cat am facut ceea ce mi-a placut, am facut cu bucurie si nu m-am simtit plictisit. Indiferent de ziua saptamanii in care eram”
Adevarat…Insa doar acestui raspuns ii putem acorda un articol integral…
M-as bucura sa aflu ca ti-au placut si ai gasit cu folos aceste 6 trucuri simple pentru zilele saptamanii pe care le considerai plictisitoare.
Te invit cu drag sa ne scrii cum vezi tu imbunatatirea aceasta posibila.
Te invit cu drag sa distribui articolul si catre alti oameni care l-ar aprecia.
Ne “citim” curand!