Convingerile si explorarea mintii subconstiente folosind Theta Healing

Scris de în 9 aprilie 2019

Viata de zi cu zi, intens si rapid traita, ne captiveaza. Si asa de tare ne lasam in magia lui “Eu sunt…”, “Eu fac…” si ne privam de momente de introspectie. Ne privam de momente in care “doar ma observ”.

Ce gandesc eu?
Ce gandesc despre situatia in care ma aflu?
Ce fel de sentimente imi trezeste situatia aceasta?
Ma percep?
Imi pot observa tiparele din gandire?
Imi pot observa obisnuintele din faptele mele?

Apoi vine intrebarea: La ce mi-ar folosi o astfel de observare?

Descoperirea pe care am trait-o personal a fost ca sunt multe aspecte la mine pe care le pot transforma. Odinioara poate gandeam ca doar coafura si hainele de pe mine le pot alege si transforma.
Mai apoi am inteles ca pot schimba si postura corpului fizic si am pornit bineinteles de la un motiv:
De ce as vrea sa imi transform postura corpului fizic?
Ce as castiga din asta?
Si am descoperit ca fiind constiincioasa, cu antrenament, cu perseverenta, pot invata sa stau dreapta de spate, sa privesc inainte, sa merg cu capul sus.

Cum este apoi sa aflu ca pot schimba ceea ce cred despre mine?!

Daca odinioara credeam ca sunt puternica si de succes, cum am ajuns azi sa ma uit la mine ca la un om fara rost? Ce anume s-a intamplat si unde?
Daca odinioara am fost invatat ca sunt un om simplu, fara valoare si pretentii la viata, cum as putea azi sa schimb si sa gandesc despre mine ca sunt un om valoros?

In Theta Healing numim aceste aspecte pe care le gandim “convingeri“. Aceste convingeri vizeaza practic orice gandim despre noi insine, despre cei dragi din jur, despre lumea in care traim. Uneori impartasim convingerile cu ceilalti si atunci simtim ca primim o confirmare.
Da, viata in Romania e mai stresanta decat in alte tari din Europa”
“Asa e, si eu cred la fel”, zice colegul de munca…
Atunci concluzionam ca acesta este un adevar…Mai ales daca e confirmat si de alta persoana.

Convingerile care ne ghideaza adesea in modul de a fi sunt cele din mintea subconstienta. Acestea sunt programate acolo din momentul in care venim pe lumea aceasta, apoi cizelate si imbogatite in fiecare zi de viata. Copiii, bucurosi sa fie in preajma parintilor lor, si dornici sa ii ia drept exemplu, inmagazineaza in mintea lor subconstienta miliarde de convingeri care le transforma perceptia despre viata si le ghideaza tiparele mentale si mai apoi comportamentul.
Cand suntem in rolul de parinti, ne aplecam asupra comportamentelor copiilor nostri si vrem sa ii determinam sa le schimbe.
Insa in raport cu copiii, nu am investigat care este convingerea care fundamenteaza aceasta perceptie si care il determina sa construiasca acest comportament pe care il observ si vreau sa il schimbe.

De exemplu, faptul ca un copil este agresiv se poate corela cu convingeri de tipul:
Oamenii sunt periculosi”
“Mediul este nesigur”
“Pentru ca sa supravietuim aici trebuie sa luptam“.
Si copilul preia in mediul sau copilaresc acel mod de supravietuire al adultilor pe care ii accepta iubitor ca exemple.

Alt exemplu poate fi convingerea “Daca dai, atunci nu ai“.  In alte contexte insa vrem sa incurajam copilul sa imparta, sa fie generos cu alti copiii in ce priveste jucariile lui de exemplu. Si in acelasi timp ii insuflam o convingere in subconstient ca nu este sigur sa dai ceea ce ai, ca oamenii oricum nu apreciaza si strica ceea ce primesc. Si astfel reusim sa construim situatii conflictuale in interiorul copiilor: “Pe de o parte nu e sigur sa dau, si pe de alta parte mi se zice sa dau. Eu cum sa fac?!” ar putea gandi copilul.
Si pentru ca e cel mai facil sa dau vina pe mine insumi, as putea, copil fiind, sa concluzionez ca e ceva neinregula cu mine insumi, ca e ceva care mie imi scapa si nu inteleg…Si uite asa incepe povestea de neintelegere si neadaptare a unui adult…

Theta Healing este o tehnica pe care ne putem baza pentru a descoperi astfel de convingeri cu care ne-am imbogatit de-a lungul timpului. Verificam convingerea, testam ca avem aceasta convingere cu ajutorul testului muscular, apoi ne conctam cu energia Atotcreatorului si cerem sa fie schimbata. Puterea de focusare, puterea de a observa realitatea sunt parte din acest proces. Energia divina are un potential infinit de creatie, noi suntem cei care observam aspectele manifeste.
Si astfel ajung sa experimentez un alt mod de a gandi: despre mine, despre realitate, despre oamenii de langa mine.
Mie personal mi-a fost de mare folos cand am trecut de la convingerile “cei din jurul meu se folosesc de mine”, “sunt iubita doar cand fac totul pentru familia mea”, “sunt apreciata cand dau totul” la alte perspective, pentru ca am reusit astfel sa traiesc viata in familia mea altfel decat simtindu-ma folosita de ei, si chiar am putut sa le percep gesturile si momentele de iubire autentica.

Valentele tehnicii Theta Healing sunt multiple. Schimbarea convingerilor este doar un aspect din aplicabilitate. Si a fost tratat cu importanta tocmai pentru ca in viata de azi a omului modern, am uitat alte aspecte de discernere a realitatii si punem mare pret pe minte si pe gandurile pe care le avem. Ca si cum am considera ca in mintea noastra sta tot “Adevarul” despre viata.
Exact cum ieri scria un domn intr-un comentariu:
Acum haide sa iti spun Adevarul…

Articolul Convingerile si explorarea mintii subconstiente folosind Theta Healing apare prima dată în Cursuri Theta.
Caută