Manifest inspirat, bogatiile nonfinanciare in viata mea

Scris de în 9 mai 2019

Am investit timp si energie pentru a transforma conceptul de “bogatie” din mintea mea. Am ajuns la diverse concluzii si am acceptat cat de multe aveam in fiecare zi “banala” a existentei mele. In cazul majoritatii oamenilor, cand amintim conceptul de “bogatie” mintea da fuga catre bani.
“Ce bani?!” “Cati bani inseamna aceasta bogatie?!”
Desi,incet, incet am facut loc si conceptului de “active” in bogatie, adica un om are in proprietate si alte lucruri care nu sunt bani si pe care noi le includem in conceptul de “bogatie”.

Ma consider un om simplu si in acelasi timp fara grija zilei de maine. Si nu din ingnoranta si pentru ca nu concep ca trebuie sa imi ingrijesc ziua de maine, ci pentru ca stiu in sinea mea ca asa cum am creat ziua de azi, pot iar si iar sa creez si maine.

Am ajuns la aceasta concluzie dupa ce am muncit mult si perseverent; am creat banii utili atat pentru siguranta familiei, cat si pentru destindere si voie buna. Intr-un fel momentul in care mi-am luat focusul de pe “nevoia de a face bani” a fost si momentul in care am inceput sa apreciez la un nivel mai profund bogatiile care ne sunt date altfel decat sub forma “banilor”.
Si tot atunci am inteles ca acele bogatii nonfinanciare sunt in interiorul fiecaruia dintre noi si depinde exclusiv de fiecare om daca se simte bogat sau se simte sarac. Aceste aspecte sunt spuse de cand Pamantul si au fost amintite de multi oameni intelepti cand s-a vorbit de regatul din interiorul omului.

Folosind tehnica Theta Healing putem lucra la fiecare dintre aceste perceptii si putem indeparta blocajele, barierele, limitarile pe care si le-a pus fiecare in calea experimentarii acestor bogatii launtrice. Limitarile pot fi convingeri limitative, sentimente pe care nu le cunosc, emotii vechi si traumatizante pe care nu le-am depasit inca, frici, legaminte sau legaturi de demult cu strabunii etc

As vrea sa iti impartasesc trei aspecte din lista mea personala “sunt bogat pentru ca am…

Sanatatea“.

Cu totii ne dorim ca un copil nou nascut sa vina sanatos. Sau ne uram unii altora: “Sanatate!”
“Cand este sanatate, orice altceva se poate realiza…” isi zic oamenii unii altora.
Desi suntem cu totii de acord asupra valorii sanatatii, comportamentele noastre zilnice sunt adesea derutante. Lipsa de echilibru, hrana nepotrivita, emotiile negative, viata accelerata sub auspiciul poluarii si a toxinelor sunt doar cateva dintre aspectele pe care le traim si ni le asumam fara sa ne gandim prea mult la consecinte. Putem construi acest obicei a observa, si astfel de a certifica si mai apoi a ne bucura ca suntem sanatosi. Ca o privire constienta zilnica asupra starii corpului:
“Buna dimineata! Azi, o noua zi…Sunt sanatos!!! Da, multumesc Atotcreatorule si azi pentru ca am sanatate!”
Si maine iar, si iar… bucuria si recunostinta sunt energii benefice pentru a cultiva aceasta stare.

A doua bogatie de care ne pasa multora este “reputatia“.

Ne pasa tare mult ce cred cei dragi noua despre noi. Si ne pasa si ce cred oamenii in general despre noi. Uneori suntem dispusi sa facem niste alegeri care s-ar putea numi cel putin “ciudate”, daca nu chiar “dezavantajoase”, doar sa nu pierdem ceea ce ceilalti ne ofera: atentie, consideratie, apreciere. Reputatia este privita ca ceva ce trebuie mentinut continuu si foarte pretios. Ne pasa cum zic oamenii despre noi, daca suntem vazuti ca oameni buni, oameni cu rost, oameni care au realizat ceva in viata lor. Si in acelasi timp reputatia este extrem de volatila. Pentru ca se bazeaza pe sisteme de convingeri ale altor oameni, iar aceste sisteme sunt intr-o continua si dinamica transformare.

A treia bogatie pe care ne-o dorim launtric este “libertatea“.
Libertatea de a alege ceea ce ne dorim,
libertatea de a ne exprima autentic si liberi de constrangeri,
libertatea de a fi noi insine,
libertatea de a calatori,
libertatea financiara,
libertatea gandirii,
libertatea de a ne alege mediul vital,
libertatea de substante si medii adictive…

Traim din fericire intr-un timp in care libertatea este conceputa ca un drept al oricarui om. La fel cum acum cateva sute de ani era firesc ca aceasta libertate sa fie potrivita doar pentru anumiti indivizi. La nivel mental, emotional si sufletesc oamenii inca mai experimenteaza lipsa libertatii. Fie din obicceiuri vechi si inca netransformate, fie din imposibilitatea de a transforma convingerile mentale in altceva, oamenii sunt inca asa zis captivi ai propriei minti, ai propriilor obiceiuri.In context politic, social si legal, in tara in care traim, ne bucuram de drepturi si de libertate garantata chiar prin conditiile legale din statul respectiv.

Mai avem fiecare de lucrat la “libertatea individuala launtrica“. Aceasta chiar depinde de fiecare dintre noi si este responsabilitatea fiecaruia sa si-o realizeze pentru el insusi. Oricata bunavointa ar avea oricine altcineva, aici am ajuns pe taramul launtric, unde fiecare isi are de parcurs drumul propriu si sa isi creeze manifestarea trairilor interioare calauzit si inspirat de iubire si lumina Atotcreatorului.

Articolul Manifest inspirat bogatiile nonfinanciare in viata mea apare prima dată în Cursuri Theta.
Caută